Odgoda radne akcije

Radna akcija predviđena za subotu ujutro 08.prosinca odgađa se zbog nepovoljne vremenske prognoze!

Sljedeća akcija se predviđa za subotu 15.prosinca o čemu će se obavijest dati na vijeme

Održana godišnja radna akcija

Sukladno propisanoj godišnjoj obvezi svakog lovca udruge da odradi jednu dnevnicu na uređenju lovačkog doma ili prihvatilišta i uzgajališta  za autohtonu pernatu divljač određene su dvije subote 01. i 08. prosinca. Svi su obvezni da se u jednu ili u drugu subotu odazovu ili plate udruzi jednu dnevnicu u iznosu 200,00 Kn, te da se tim sredstvima plate radovi koji nisu završeni prema planu. Međutim to je samo dio obveza članova jer su u okviru svojih lovnih sektora dužni zasijati po 100m2 žitarica,pročistiti 100 m šumskih staza,pokositi livada i proplanaka, te zaštititi od zarastanja, iznositi hranu i vodu u lovište, održavati lovnotehničke objekte …

U prvoj radnoj suboti odazvao se veći broj lovaca, komentar je bio uvijek se odazivaju isti lovci,a plan je bio uređenje i obnova trajnih nasada prostora od 3.500 m2 uz lovački dom i dovršetak zidanja kuhinje i toaletnog čvora. Naime, nakon prvog experimenta kada je zasađeno 130 sadnica pitomog kestena isti je prije dvije godine stradao od suše koja se mogla nazvati i elementarnom nepogodom. Ovom prigodom donesena je odluka da se prostor oplemeni sadnjom autohtone rašeljke na koju se navrću višnje i trešnje.

Pripremu sadnica su izvršili Petar Čaljkušić Bubo 20 komada i Tomislav Jelić cca. 60 komada. Sve sadnice su pripremljene i posađene . Pored sadnje jedna grupa je izvršila pituravanje stupova na ogradi.Preostali dio sadnica i zidanje pomoćnih prostorija se planira u iduću subotu ako vremenske prilike dopuste. Ako ne obavijest će se dati o novom datumu akcije.

Radovi na uređenju prihvatilišta i uzgajališta (Fazanerije)se također planiraju u iduću subotu.

Prema riječima predsjednika udruge Marijana Dumančića tko se istakao u subotnjoj akciji najbolje se vidi na priloženim fotografijama.

Prilog:foto zapisi s akcije u subotu

Poziv na radnu akciju

 

Sukladno odluci Skupštine nadnevka 1. i 8. prosinca (subota) s početkom u 0800 sati održat će se radne akcije na lovačkom domu u Lovreću i fazaneriji na Studencima. Radnim akcijama obvezni su prisustvovati svi članovi Udruge, osim članova koji nemaju radnu obvezu. Svaki lovac obvezan je prisustvovati na jednoj od gore navedenih  radnih akcija, a ukoliko se ne odazove niti jednoj akciji obvezan je platiti novčani iznos od 200,00 kn. Neizvršavanje radnih obveza lovcu uskraćuje pravo lova.

Zbor svih lovaca je u 8.00 sati ispred lovačkog doma

 

Predsjednik udruge

Marijan Dumančić

Sektor centar opet uspješan

Da ga se ne urekne kako je počeo Žućo je odredio svake nedjelje odstrijeliti po jednu svinju,a najviše sreće opet ima u predjelu Kamenjak

Prilog:slika uspješnog trojca

U subotu održana radna akcija – sektor III L.J.Studneci

Bez obzira na loše vrijeme i izostanak nekih članova prosječeno je više od 500 m obraslog puta i zapaljena udolina "Bazduljevac", nažalost uz granicu nije bilo moguće završiti započete radove pa će se predviđeno preoravanje odložiti za neko buduće vrijeme.

Najvrijedniji u akciji Ivan Barać jutros na učinjenoj prosici odstrijelio lisicu . Prosicajući našli dovoljno gljiva za veliki omlet.

Prilog:slike s akcije i dolijala lija

Vuk samotnjak?

Već duže vrijeme u Studencima se često susreće usamljeni vuk!

Svi koji su ga vidjeli kažu:"Uhranjen je i velik,možda i star"

Snimljen je već nekoliko puta,a po svemu sudeći radijus kretanja mu nije velik? Obilazi mjesta gdje se baca animalni otpad i mjesne stočare.

Iskusniji govore da nije pripadnik većeg pograničnog čopora koji tu operira jer da se tako kreće preko granice do sada bi bio izgubio glavu.

Prilog:posljednji snimci samotnjaka

Grupa centar 11.studeni -pedio Kamenjak

Pala guda od 80 kg, Žućo bio mirne ruke i oka sokolova, Čestitamo!

Prilog: slika konačnog zahvata

Jesenja sjetva pri kraju

U subotu 10.studenog u sektoru Dvorine i Jurčevići u Studencima nakon novih solišta i popravka starih, zasijana pšenice na tri njive od Stipovića ograda do ispod Golaošije. Uvjeti nisu bili ni malo laki, ipak nakon paljenja korova i čišćenja pristupnih staza posao je završen. Ostaje još jedna njiva u Jarčenjaku i još jedna akcija je sazvana za 17.studenog

Prilog : slike

Grupa centar u Lovreću, pojačava aktivnost

Još 20.listopada završila jesenju sjetvu kažu potpora mladih snaga je dobordošla?!

prilog slike

Nove solnice!

 

Nove solnice idu danas u lovište.

Autor i izvodjač Mirko Babić