Veličanstveno proslavljena 25 obljetnica

U subotu 21.rujna kako je bilo i najavljeno u prepunoj velikoj sali restorana "Dubrava" u Cisti Provo koja nije mogla primiti sve članove i uzvanike pa je namještena i pomoćna sala i konačno je mogla početi proslava velike obljetnice. Kao što je običaj svih naših proslava ista je počela intoniranjem  Hrvatske himne i minutom šutnje za sve preminule naše članove. Potom su pozdravljeni lovkinje, lovci i uzvanici među kojima ćemo ovdje istaći : dopredsjednika HLS-a i predsjednika ŽLS Spitsko-dalmatinske županije- g. Mladena Balića sa suradnicima, dožupana ŽSD- g.Antu Šošića, komodora g.Milana Blaževića- zapovjednika obalne straže RH, načelnika općine Cista Provo-g.Božu Ćubića, predsjednika općinskog vijeća Općine Lovreć-g.Bogoslava Žaju,načelnika PP Imotski – g.Tihu Nenadića, urednika glasila Dobra kob-g.Davora Martića, predsjednika bratimljene LD Sokol iz Tenje -g.Miroslav Musa ,predsjednike susjednih lovačkih udruga, poslovne partnere i ostale.

Najprije se skupu obratio predsjednik udruge g.Marijan Dumančić pozdravljajući sve nazočne prigodnim referatom o proteklih 25 godina naglašavajući sve postignute rezultate i ocjenjujući uspjeh kao čast svih članova udruge.

Nakon toga skupu se obratio g.Predrag Jurčević prezentirajući povjesnicu udruge u kontekstu organiziranog lovstva u RH,a posebno u Imotskoj krajini, ponaosob navodeći sve važne datume u kojima su sudjelovali lovci s područja Općine Lovreć.

Nakon toga se pristupilo dodjeli odličja HLS-a, povelja Udruge-zlatnih,srebrenih i brončanih, zahvalnica za 25 godina članstva devetnaestorici članova  uz poseban poklon dvojici suosnivača udruge kipa Sv.Huberta, članovima za radne i druge aktivnosti ,poslovnim partnerima i organizacijama.

Nakon uručenih priznanja  i zahvalnica skupu su se obratili predsjednik ŽLS-a g. Mladen Balić i g. Ante Šošić, dožupan ŽSD čestitajući na uspjesima, pohvaljujući rad i doprinos udruge lovstvu.

Na kraju u ime svih nagrađenih se zahvalio g. Branimir Šakić ističući da se sve nagrade i priznanja uručena onima koji su to svojim radom,doprinosom i zalaganjem  zaslužili.

Nakon protokolarnog dijela  svi su se počastili uobičajenim lovačkim specijalitetima.

Prilog: Galerija fotografija s proslave

.

Leave a Reply