Najnovije vijesti

-VUKOVI OPET U STRAVIČNOM POHODU

Jučer za vrijeme lova stradala dva lovačka psa, treći intervecijom vlasnika spašen.

Naime,jedan hrvatski ovčar je stradao u Petičevićima vlanice Vesne Petričević,a drugi jedva spašen,dok u Vinici stradao lovački pas,rastrgan u nekoliko sekunda? (prilog slika)

A kako nam kazuje Marijan Gutić on ima preko 10.000,00 HRK štete samo u zadnjee vrijeme na ovcama,kozama i svinjama! Čujemo da velikih problema ima i u Prološcu!?

-U SIDOČU OPET NESPORAZUM?

Kako saznajemo putem javnog pogovora u Sidoču opet nesporazumi, a glavno pitanje je kako i tko može spriječiti pse da prelaze granice lovišta, područja zabrane lova,državne granice… a isto tako kretanja lovne i ostale divljači, a sve je lijepo regulirano pravilnikom! Pojednostavljeno , ako psi u lovu prijeđu granicu lovišta dužnost voditelja lova je obavijestiti ovlaštakenika prava lova susjednog lovišta i dogovoriti njihov povratak ili preuzimanje ako se psi sami ne vrate,a ako susjedni ovlaštnik prava lova pronađe pse u lovištu da obavijesti eventualne vlasnike ili objavi da su pronađeni psi s opisom istih!? (Isto se odnosi i na državnu granicu)

Ovo isključuje neke druge eventualno neprimjerene radnje?!

-SVINJE NA CESTI KOD STEĆAKA U LOVREĆU

Sinoć u ranim večernjim satima krdo od 5-6 svinja prelazilo cestu kod stećaka i tom prigodom se dogodio sudar sa vozilom?

Iako su pozvani predstavnici udruge moglo se samo konstatirati da udruga ne snosi posljednice jer se u to doba ne vrši skupni lov i da cesta nije dio lovišta,te da se o stradalim životinjama u tom slučaju brine lokalno komunalno redarstvo,a eventualna odgovornost je na upravi cesta, ako nisu postavljeni znakovi upozorenja koji reguliraju promet. Službene osobe će utvrditi sve ostale okolnosti od prilagođenosti brzine vožnje i ostalih okolnosti?! (Pojašnjenje presude Ustavnog suda u Lovačkom vjesniku  broj 9/2017 upravo objašnjava takve situacije

Prilog slike: stradali pas u Vinici, hrvatski ovčar u Petričevićima i raanjene krmače i poklanih ovaca u Gutićima

 

Leave a Reply