Archive for Rujan 2019

Zajednički lov u Sidoču

Na Prdivišću se okupilo 25 lovaca i 4 gosta, ikao nije bilo odstrijela nije se patilo, prošlu nedjelju na repertoaru je bila gudica,a prekjučer junetina i kupus kaže lovnik Stipe Olujić,a lov se produžio do 17.00 sati.

Prilog:slike s marende

.

Veličanstveno proslavljena 25 obljetnica

U subotu 21.rujna kako je bilo i najavljeno u prepunoj velikoj sali restorana "Dubrava" u Cisti Provo koja nije mogla primiti sve članove i uzvanike pa je namještena i pomoćna sala i konačno je mogla početi proslava velike obljetnice. Kao što je običaj svih naših proslava ista je počela intoniranjem  Hrvatske himne i minutom šutnje za sve preminule naše članove. Potom su pozdravljeni lovkinje, lovci i uzvanici među kojima ćemo ovdje istaći : dopredsjednika HLS-a i predsjednika ŽLS Spitsko-dalmatinske županije- g. Mladena Balića sa suradnicima, dožupana ŽSD- g.Antu Šošića, komodora g.Milana Blaževića- zapovjednika obalne straže RH, načelnika općine Cista Provo-g.Božu Ćubića, predsjednika općinskog vijeća Općine Lovreć-g.Bogoslava Žaju,načelnika PP Imotski – g.Tihu Nenadića, urednika glasila Dobra kob-g.Davora Martića, predsjednika bratimljene LD Sokol iz Tenje -g.Miroslav Musa ,predsjednike susjednih lovačkih udruga, poslovne partnere i ostale.

Najprije se skupu obratio predsjednik udruge g.Marijan Dumančić pozdravljajući sve nazočne prigodnim referatom o proteklih 25 godina naglašavajući sve postignute rezultate i ocjenjujući uspjeh kao čast svih članova udruge.

Nakon toga skupu se obratio g.Predrag Jurčević prezentirajući povjesnicu udruge u kontekstu organiziranog lovstva u RH,a posebno u Imotskoj krajini, ponaosob navodeći sve važne datume u kojima su sudjelovali lovci s područja Općine Lovreć.

Nakon toga se pristupilo dodjeli odličja HLS-a, povelja Udruge-zlatnih,srebrenih i brončanih, zahvalnica za 25 godina članstva devetnaestorici članova  uz poseban poklon dvojici suosnivača udruge kipa Sv.Huberta, članovima za radne i druge aktivnosti ,poslovnim partnerima i organizacijama.

Nakon uručenih priznanja  i zahvalnica skupu su se obratili predsjednik ŽLS-a g. Mladen Balić i g. Ante Šošić, dožupan ŽSD čestitajući na uspjesima, pohvaljujući rad i doprinos udruge lovstvu.

Na kraju u ime svih nagrađenih se zahvalio g. Branimir Šakić ističući da se sve nagrade i priznanja uručena onima koji su to svojim radom,doprinosom i zalaganjem  zaslužili.

Nakon protokolarnog dijela  svi su se počastili uobičajenim lovačkim specijalitetima.

Prilog: Galerija fotografija s proslave

.

Posljednji pozdrav kolegi lovcu

Posljednji pozdrav

"…Otiš'o je naš prijatelj polako,
    Otiš'o je stazom što vijuga…"

Dragi naš Ivane,
puno ćeš nam nedostajati, kao i tvoj humor i lovačke priče!
Uvijek ćeš biti u mislima i molitvama tvojih prijatelja i kolega lovaca iz sektora "Nikolići".
Počivaj u miru Božjem!
Obitelji iskrena sućut.

Voditelj sektora:
Ivan Nikolić "Pećić"

 

Kad mu je korak postao sve teži, a dah sve kraći, Bog raširi ruke i reče: "Dođi u moje krilo." S vjerom u uskrsnuće i život vječni, okrijepljen svetim sakramentom u krugu svojih najmilijih napustio nas je naš voljeni

IVAN NIKOLIĆ – JAKIĆ

17.III.1959. – 14.IX.2019.

 

Posljednji ispraćaj bit će dana 16.IX.2019. u 17 sati na mjesnom groblju sv. Ivana Krstitelja Nikolići (Lovreć). Zahvalni za svu ljubav i radost koju nam je pružao za njim tugujući ostaju: majka Tonka, supruga Ljilja, djeca Ante, Marin i Jelena, nevjeste Ana i Ana, unučad Matija, Iva i Ivan, sestra Dinka s obitelji, brat Nedjeljko s obitelji, stric Toma s obitelji, tetka Mara s obitelji, punac Slavko Milardović s obitelji te ostala rodbina, kumovi i prijatelji. Počivao u miru Božjem.
 
Posljednji pozdrav dragom prijatelju i lovcu

IVANU NIKOLIĆU

Obitelji iskrena sućut. L.U. "Gradina" Počivao u miru Božjem.
 

Privremeni sektor III u akciji

Uređuju se šumske staze, postavljaju solišta, vrše propreme za jesenju sjetvu,obilaze pojilišta!

Prilog: slike radova u sektoru br.3 u L.J. Lovreć

Prvi lovni dan goničima na svinje

U Studencima se na zbornom mjestu okupilo dvadesetak lovaca i gostiju ali ni lovci ni psi nisu zbog vrućine izdržali duže od 9.30 sati. Izgleda da su najduže bili aktivni na marendi.

Iz Lovreća još nismo primili izvješće.

Prilog: slike sa zbornog mjesta i marende jedne od grupa u Studencima

OBAVIJEST

Poštovane kolege,

 

jutros nas je zauvijek napustio naš matični član g.Ivan Nikolić-Jakić. Posljednji ispraćaj će biti u ponedjeljak 16.rujna u 17.00 sati na groblju u Nikolićima.

Molimo sve kolege koji će biti na ispraćaju da obuku svečano lovačko odijelo

Počivao u miru božijem!

Objavljeni prilozi zapisniku I.O. od 31.08.2019.

Akcija-Poziv ?!

Pozivaju se svi članovi udruge da od 08.09.do 18.09.2019 odstrijele jednu divlju svinju za potrebe proslave 25 godina osnivanja i djelovanja udruge.

Strijelac ili sudionici lova će dobiti posebno prigodno priznanje.

Očekujemo poseban angažman specijalista lova na svinje. Dopušteno je koristiti sve odobrene metode lova o čemu lovnici trebaju dati poseban naputak.

 

DOBRA KOB!

Ambiciozan start privremenog sektora

Prilog:Zapinik

 

Pozivnica članovima udruge