Archive for Kolovoz 2019

Lovačka kuhinja-Srdnać na planinski način

Prvog odstrijeljenog srdnaća napokon kušala  osjetljiva lovačka nepca.

Lovkinja Antica Babić s ogromnim kuharskim iskustvom za kolege pripremila spacijalitet s purom i  salatom od domaceg kupusa. 

Okupilo se tu dvadesetak lovaca koji nisu mogli ne izreći kritičke komentare. Velika većina je bila super zadovoljna ali neki pojedinci su kazali "Falilo je malo ljute papričice", da se može bolje popiti?!

Sudeći po praznim bocama ti pojedinci su demantirani. Prvi put se dogodilo da su svi pili gemišt bez izuzetka.

Druženje je potrajalo do kasnih veČernih sati.

Prilog:slike s večere i druženja

 

Lovni dan 18.kolovoz

Ovo već drugi lovni dan nije bilo odstrijela prepelica,a ni viđenja istih.

Kako uopće nije bilo prijavljenog odstrijela, pitamo se imali još smisla više skupni lov na prepelice?!

Golubova grivnjaša i pećinara u cijelom lovištu  ima u velikom broju  pa se lov po sektorima preporuča, tim više što se za 25.kolovoz predviđa isporuka poljske jarebice i njeno ispuštanje.

Radovi u lovištu 17. i 19.kolovoza

U subotu je Petar Barać trimerom pokosio dvije njive djeteline koja je već bila zapuštena i suha.

U ponedjeljak su Nikola Koštić i Ivan Jurčević sakupili sijeno i djetelinu, te sačinili dva mala plasta što može dobro doći za srneću divljač,a ako dođe do većih snježnih padalina ove zime.

Preporuča se svima i drugu djetelinu pokositi i saditi u plast,a treću ostaviti do sljedećeg proljeća.

Prilog:slike s radova

 

Štete u poljoprivredi-Dopis iz ŽLS

Poštovani, u privitku Vam dostavljamo upitnik o štetama u poljoprivredi. Molimo da ga HITNO popunite i dostavite nam ga u Lovački savez Županije splitsko-dalmatinske.
Srdačan pozdrav !
 
 

Objavljen prijedlog transformacije udruge

Temeljem odluke vodstva lovne jedinice Studenci od 10.kolovoza 2019.godine, a poslije održane radne akcije na fazaneriji donesena je samo jedna odluka da se objavi:

  • Prijedlog transformacije udruge 
  • Dijelovi iz "Zakona o udrugama" i "Statuta udruge" koji se odnose na predloženu transformaciju 
  • Promemorija dogovora dvije sekcije Lovreć i Studenci iz 1993.godine

Preneseno iz Večernjeg lista

Idi na link:

https://www.vecernji.hr/vijesti/bih-zabranila-uvoz-svinja-i-mesa-iz-srbije-zbog-africke-kuge-1338055

Domagoj, prva čeka, prvi pokušaj i pogodak

Sinoć 11.08.2019 godine na čeki "Kovačice" izašlo veliko krdo svinja prema procjeni dvije krmače i preko dvadeset praščića . Strijelac je odabrao jednog praščića među većima i pogodio.

Kaže ima 16 kg i biće najbolji za pod peku. Moći će se tu počastiti i cijela grupa lovaca?!

Čestitamo!

Prilog:slika s uspješnog dočeka koju nam je poslao sreni lovac Domagoj Zaradić

Lovni dan 11.kolovoz,dan bez prepelica

Na polaznom mjestu lova u Studenačkom  polju se u 6.00 sati okupilo sedam lovaca s 3 psa ptičara. Bez obzira što se nije odstrijelila ni jedna prepelica lovni je dan bio uspješan. Odstrijeljeno je ukupno 7 golubova i dvije šojke.

Veseli činjenica da je prošli lovni dan 05.kolovoza pored prijavljenog odstrijela odstrijeljeno još tri šojke i jedna vrana. Istakli se strijelci Branimir Šakić- 2 goluba,i šojka; braća Niko i Marijo Udiljak po dva goluba s tim da je Branimir Šakić prošlog lovnog dana 05.kolovoza odstrijelio jednu prepelicu,tri šojke i vranu.

Čestitamo strijelcima!

Održana još jedna akcija na fazaneriji 10.kolovoza

Akciji se odazvalo osam udarnika i unutarnji dio ispusta je kompletno očišćen. Radilo se ujutro od 6.00 do 8.00 sati,sve drače su iznesene ispred fazanerije ali nisu popaljene. Do dolaska poljki trebati će još jedna akcija krpanja mreže i razvlačenja zaštitne ograde s južne strane.

Prilog:slike s akcije uređenja

Obavijest i podsjetnik

Prema najavi dobavljača 17 repića zeca iz domaćeg kaveznog uzgoja  za ispuštanje u lovnu jedinicu Lovreć se očekuje koncem mjeseca.

Podsjećamo grupovođe da organiziraju prihvat,izlučivanjem  predatora jer je to preduvjet da zečevi koji se trenutno nalaze na prilagođavanju na uvjete otvorenog lovišta budu ipak koliko toliko zaštićeni.

Također krajem mjeseca stiže pošiljka poljskih jarebica škrga oko 80 kom, starosti između 12-15 tjedana. Temeljem istog potrebno je završiti radove na ispustu fazanerije za prihvat i reduciranje predatora na mjestima vanjskog ispusta, kupiti hranu, nove hranilice i pojilice za ispust.

POZIV

Svim članovima lovne jedinice Studenci u subotu 10.kolovoza u 07.30 sati da se prema dogovoru odazovu radnoj akciji i dovrše radove koje nismo završili u posljednjoj akciji.

Prilog:slike od 04.kolovoza rano ujutro u 5.35 sati na putu iznad fazanerije, voda i hrana su pravi motiv za svu divljač