Archive for Lipanj 2019

Čaljkušići Pere i Ivan pune pojilišta

Lovna kinologija -plan aktivnosti za 2019.g.

Aktivnosti u lovnoj jedinici Lovreć

U nedjelju 16. i 23.lipnja aktivno se pristupilo uređenju prosika u Sidoču. Akcijama se odazvalo 30 lovaca i pročišćeno je i prosječeno cca.3 km staza kako kaže predsjednik lovne jedinice g.Stipe Olujić.Poslije akcije nije izostala ni prava marenda.

Prilog:slike učesnika akcije

Ispuštena prva tura zeca

U subotu 22.lipnja prva tura od 13 repića ispuštena je u lovište u lovnoj jedinici Studenci. Prihvatu i preuzimanju zečeva nazočio je veći broj lovaca.

Drugi turnus za lovnu jedinicu Lovreć se predviđa u drugoj polovici kolovoza.

Prilog:slike s prihvata i ispuštanja,bez komentara

Isporuka prve ture zeca

Kako nas informira g. Branimir Šakić dr.vet.med. stručna osoba za provedbu mjera lovnogospodarske osnove u udruzi u subotu 22.06.2019. biti će isporučena prva isporuka zeca iz domaćeg kaveznog uzgoja.

Naime isporuka je ugovorena sa OPG-om "Pleić" iz Ciste velike i isporuka će se izvršiti u dva turnusa. Prvi 22.06.- 12-15 repića će se isporučiti lovnoj jedinici  Studenci,a druga lovnoj jedinici Lovreć oko Velike Gospe 12-18 repića,a prema uzgojnim mogućnostima proizvođača .Ukupno je naručeno 30 repića,a po mogućnosti i više.

Preuzimanje će se izvršiti ispred škole u Studencima oko 17.00 sati, te se pozivaju voditelji sektora da preuzmu zečeve i iste ispuste na predviđene terene i transportne kutije  vrate isporučitelju.

Pozivaju se članovi da do subote pokušaju smanjiti broj predatora,a sukladno pravilniku o lovostaju.

 

DOBRA KOB!

Održana druga radna akcija na lovačkom domu-15.lipnja

Odazvalo se 18 lovaca i radovi su se odvijali uz male poteškoće i veliku vrućinu. Ipak očistio se dobar dio okoliša doma i radova na pomoćnoj prostoriji.

Svaka čast vridnim radnicima koji su radili do poslijepodnevnih sati.

Prilog slike s akcije koje su snimili Predrag Jurčević i Domagoj Zaradić

Alat potrebit za radnu akciju 15.06.2019.

Obzirom da će se uređivati okoliš lovačkog doma čišćenje grabovine,drače, poravnavanje terena i kamena, kopanje korova,treba ponijeti mašklin, škare, motiku, pilu, sić, malj …, te ravnati parking uz put od rampe do doma.

Radna akcija 08.lipnja

Na radnu akciju se odazvalo samo 12 lovaca, ipak radilo se na uređenju i čišćenju unutarnjih prostorija doma, dozidalo se do krova pomoćne prostorije i dio uređenja okoliša, posječena grabovina i ostalo šiblje.

Predsjednik kaže da je zadovoljan učinjenim, te najavljuje za 15.lipanj zadnji popravni za one koji nisu odradili svoju obvezu od prošle jeseni.

Radio komunikacije u lovu-POZIV!

Objavljen zapisnik I.O. od 01.06.2019.