Archive for Listopad 2018

Proslava Sv.Huberta

Posljednji pozdrav

Dana 22.10.2018.godine u 69.godini života, nakon duge i teške bolesti napustio nas je naš član, prijatelj i kolega Petar Nikolić.
Ispraćaj u vječna lovišta je bio 25.10.18. u rodnom Lovreću.
Dragi naš Pere, uz lovačke vatre, uvijek će te se rado sjećati tvoji prijatelji i kolege iz sektora "Nikolići"
Počivaj u miru božijem!
Obitelji i rodbini iskrena sućut.

Voditelj sektora:
Ivan Nikolić "Pećić"

Prilog: obavijest iz Slobodne Dalmacije

"Svoju lađu sada ostavljam žalu, od sad idem kamo šalješ me Ti" S vjerom u život vječni, nakon hrabre i duge borbe s teškom bolesti, dana 22.X.2018. napustio nas je naš voljeni, suprug, otac, punac, svekar, dida i brat

PETAR NIKOLIĆ

20.I.1950. – 22.X.2018.

 

Posljednji ispraćaj našeg dragog pokojnika, bit će dana 25.X.2018. od 13.30 sati do 14 sati na Lovrincu a pokop istog dana u 16 sati na mjesnom groblju u Lovreću. Ponosni što smo tvoji, do ponovnog susreta živiš u našim srcima. Tvoji najmiliji: supruga Željka, kćer Kristina i zet Željko, sin Krešimir i nevista Karla, unučad Antonio, Ana, Anja i Petra, brat Ante s obitelji, brat Milenko s obitelji, te ostala rodbina i prijatelji. Misa zadušnica će se održati dana 26.X.2018. (petak) u 18.30 sati u župnoj crkvi Gospe od Milosrđa na Žnjanu. Počivao u miru Božjem.
 

Sektor III-”Jurčevići” u Studencima -solidno

Jutro je počelo s dva promašaja,najprije je najstariji aktivni lovac promašio velikog lisca,a jedan od najuspješnijih od dva hica nije uspio dohvatiti zeca. Međutim nakon prvih iskustava situacija se promjenila.

Istakla su se dva stara i jedan mlađi lovac. Prvi odstrijel zeca izvršio je Ljubo Babić,potom Nikola Koštić (kaže nije najveći ali se računa),a trećeg zeca u samom finišu Barać senior.

Ni lovci ni psi nisu izdržali duže od 10.30 sati, čeka se zahlađenje u sljedeću nedjelju prema prognozi?!

Nedjeljno otvaranja lova na zeca i druženje u sektoru „Nikolići”

Osvanuo je lijep i sunčan dan.

Kako je bilo rose psi su brzo „legli“ na trag i započela je prva gonja ali bez uspjeha. Odmah nakon povratka pasa počela je i druga koja je i ubrzo završila odstrijelom zeca. Po završetku fotografiranja pokrenut je još jedan dugouhan. Nakon podužeg manevriranja i njega je iznenadio pucanj. Odstrijeljena su dva zeca a mirne ruke i oka sokolova su bili lovci Tomislav Nikolić i Ivan Nikolić „Pećić“.

Oko desetak sati je sunce dobro ugrijalo pa smo se povukli u hladovinu na druženje i marendu kod kolege Tomislava.

Kako nam je bilo ne treba trošiti riječi jer slike govore više od tisuću riječi.

Voditelj lova

Ivan Nikolić „Pećić“

Dobra kob!

Prilog:Slike

 

 

Broj vukova u fokusu


U organizaciji resornog Ministarstva održan je sastanak o utvrđivanju brojnog stanja vučije populacije u ovom dijelu Splitsko-dalmatinske županije. Sastanak je održan u Cisti Velikoj u Lovačkom domu "Kuna" uz nazočnost gotovo svih predstavnika lovačkih udruga.
Naime,Ministarstvo priprema novi plan upravljanja vukom u RH i prije konačne odluke konzultira sve interesente lovce, stočare i stanovništvo kako bi donesena odluka bila što adekvatnija .
U raspravi su sudjelovali svi nazočni,a rezime svih diskusija je:
-Brojno stanje vuka je daleko iznad oficijelne procjene i potrebno je plansko i selektivno izlučivanje samo u mjestima gdje pričinjavaju najviše štete, te izlučiti sve križance. Država se mora više i ozbiljnije uključiti i tržišno nadoknaditi štete stočarima, lovcima i stanovništvu,te rokove isplate izvršiti najduže tri tjedna od pričinjene štete.
Obzirom da će se rezime konzultacija na terenu dovršiti tek na proljeće,a neizvjestan je i dalek dan usvajanja konačnog plana nazočni su očekivali i predlagali donošenje interventnih mjera .
Na konačno pitanje organizatora što mislimo o upravljanju vukom nazočni su odgovorili:
-plan mora biti posebno prilagođen područjima na kojima čine najviše štete, naknade pravične i na vrijeme što do sada nije bio slučaj.
 
Prilog:foto nazočnih na sastanku koji nam je ustupio g.Marijan Kurtović

Poziv u lov iz ŽLS Županije Splitsko-dalmatinske

Obavijest

Predsjednik saziva sjednicu Izvršnog odbora za 13.listopada u 17.00 sati. Najavio sljedece teme:

Donošenje godišnjeg plana obveza lovaca po sektorima,dugoročni plan za LGO razdoblje 2017-2027.g, odluka o obnovi trajnih nasada određivanje termina tematskih sjednica Skupštine, članarine, plan proslave 25-godišnjice udruge, prijem novih članova,rozno.

Objavljeni radni materijali za sjednicu.

Obavijest-Održana sjednica Nadzornog odbora-objavljen zapisnik s prilogom

Lovni dan 30.rujan

Burovno suho jutro ni psima ni lovcima nije bila ugoda, ipak jutarnja gonja je pružila zadovoljstvo onima koji su testirali svoje pse u teškim uvjetima.

Odstrijeljena je samo jedna lisica, a sretni lovac Petar Čondić-Cico se pohvalio svojim mladim psom. Više obavijesti nismo nismo zaprimili ili nije bilo odstrijela?

Dopuna izvješću: U lovnoj jedinici Lovreć Marijan Petričević u Sidoču odstrijelio starog lisca

Prilog:slika odstrijeljene lisice i mladog goniča, i slike iz Sidoča