Archive for Rujan 2018

Lovni dan 16.rujna

Cilu noć je bio burin,a ujutro suvota, pasi su slabo radili svinje nije  bilo? U Studencima odstrijeljena jedna lisica i šojka,a lov završio oko 9.00 sati. Dobro je i to reče jedan stari lovac!

U lovnoj jedinici Lovreć nije bilo odstrijela ali kako nam kaže Stipe Olujić "Kod nas je bilo kao u svatin" Marenda vrhunska,a ekipa jedva čeka drugu nedjelju ne samo lov jer se čeka još bolja marenda ?! Kako će biti pratićemo?

Prilog:Slike "marende kao u svatin"

Oprez u nedjelju

Iako smo već pisali o povećanom broju zmija otrovnica u lovištu naročito poskoka koji su već na granama gdje se sunčaju i love!

Kako nas je u jutrošnjem razgovoru  informirao Branimir Šakić samo u malom rubnom prostoru Studenačkog polja je primjećeno šest ženki  poskoka koji su sliksali i tvrdi da su sve već okoćene!?

Jedan zanimljiv primjerak je snimljen kako je ulovio pticu i kako je guta?

Što je razlog ovakvog povećanog broja zmija u pojedinim godinama nemamo odgovor,ali opreza nikad dosta!

Prilog interesantne slike viđenih

 

Goniči izlaze na scenu 16.rujna

Sukladno odluci Izvršnog odbora u nedjelju 16.rujna počinje lov goničima na divlje svinje. Mi i dalje preporučamo i hajke na lisice što je jedan pravi lovački izazov i koristan lov.

Obzirom na još visoke temperature i da u lovištu operira neutvrđeni (a sigurno) veći broj vukova,te izvješća o povećanom broju viđenih zmija otrovnica upozoravaju da treba biti spreman za reakciju u eventualoj nezgodi ?! Međutim svi znamo  da se od ove lovne godine od 16.travnja i dalje lovi srnjak do 30.rujna,a srna i lane od 01.rujna do 31.siječnja, lov se obavlja dočekom sa zemlje, zaklonice i niskih zasjeda, visokih zasjeda -čeka, šuljanjem te vabljenjem tijekom sezone  parenja sukladno pravilniku.

Nažalost od vodstva udruge još nismo zaprimili ukupno izvješće o osmotrenoj i odstreijeljenoj krupnoj divljači što nas sve zanima,a možda je i kvota ispunjena ???

Svima želimo DOBRU KOB!

Obavijest o novinama na internet stranici

Sukladno odluci Skupštine i izvršnog odbora internet stranica udruge je minimalno dograđena i možemo biti mirni agodinu do godinu i pol dana kada će biti nužna značajnija nadogradnja,preslagivanje u izborniku je izvršeno i nadamo se kroz ovaj mjesec izmjeniti postojeće stare podatke i unijeti nove te sve promjene u posljednjem periodu dok stranica nije bila u funkciji.

Najveća novost će biti pod rubrikom "dokumentacija" gdje će se objavljivati: Pripremni radni materijali za sjednice, zapisnici Skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora, promemorije svih. donesenih odluka i biti objavljeni svi viažeći ugovori.

Značajna inovacija će biti  i u rubrici vijesti gdje će pored najnovijih vijesti biti moguć pregled po mjesecima i godinama, tj. vijesti se više neće brisati nakon proteka od godinu dana.

Međutim, da bi stranica bila zanimljivija i informativna potrebita je bolja suradnja vodstva,stručnih službi,voditelja lova i svih članova jer jedino tako možemo svima omogućiti brz pristup i saznanja o aktivnostima u udruzi i šire,a poželjno je da se što više članova uključi na forum udruge te svojim razmišljanjima, prijedlozima,komentarima, pohvalama, pokudama i sl. utječe na rad i aktivnosti udruge.

UREDNIK