Archive for Veljača 2017

Stiže matično jato poljskih jarebica

U subotu između 09.00-10.00 sati na kružni tok u Lovreću stiže matično jato poljskih jarebica  25 parova.

Prema prethodnoj odluci dio će biti ispušten u Studenačko polje, a nekoliko parova u ispust fazanerije. Nadamo se da će ovo ispuštanje biti uspješnije jer je ove godine paljenje zapuštenih njiva završeno,a vidi se povećani broj obrađenih površina.

Poziv za sjednicu Izvršnog odbora i Skupštine udruge

Temeljem odluke Skupštine od 18.02.2017.g. saziva se sjednica Izvršnog odbora i Skupštine za subotu 04.ožujka u 18.00 sat i u lovačkom domu.

Najprije će se održati sjednica Izvršnog odbora i donijeti konkretan prijedlog izmjena i dopuna Statuta nakon provedene rasprave predložiti ga Skupštini na usvajanje.

Kako je prijedlog gotovo usuglašen očekuje se da će ga Skupština prihvatiti i raspisati izvanredne izbore za vodstvo udruge po principu da svi redoviti-matični članovi Skupštine odlučuju, "jedan član jedan glas".

Pozivaju se svi članovi udruge da nazoče sjednicama kako bi neposredno bili upućeni u donošenje odluke i njihovo sprovođenje.

Lovna jedinica Lovreć podržala izmjene i dopune Statuta udruge

Nakon preporuke lovne jedinice Studenci i Nadzornog odbora udruge i lovna jedinica Lovreć na sastanku održanom 25.veljače podržala da se izbor vodstva održi po principu "jedan član jedan glas", tj. da svi redoviti-matični članovi udruge odlučuju. Pored toga na prijedlog Milenka Jelića Skupštini se predlaže da u kategorijama članstva povlaštenim i počasnim članovima smanji životna dob za ostvarenje prava i to za povlaštene članove  sa 70 na 65 godina starosti, a počasnima sa 80 na 75 godina starosti. Isti član je dao i pismeni prijedlog izmjena u Statutu.

Zapisnik i dodatak će biti prezentirani na sjednici u lovačkom domu 04.ožujka.

Prilog: nekoliko slika sa sastanka 

[Gallery not found]