Nekategorizirano

Obavijest o aktivnostima internet stranice

Stranica privremeno neće biti aktivna dok Izvršni odbor ne prihvati jednu od ponuda za izradu nove stranice (koliko znam do sada su pristigle dvije ponude,a mogućnost djelovanja postojeće prestaje krajem ove kalendarske godine)i izborom novog urednika stranice.

Ovom prigodom zahvaljujem svima koji su doprinjeli  da stranica s manjim prekidima u ovih osam godina informira članove i zainteresiranu javnost o djelovanju udruge i događajima u našem okruženju,a u svezi s lovstvom.

Predrag Jurčević

Ostavka urednika internet stranice

U subotu 23.studenog na sjednici izvanredne Skupštine sam upozorio da udruga već duže vrijeme ne djeluje sukladno Statutu, pravilnicima i donesenim odlukama!

Kako članovi nisu prepoznali moje upozorenje kao moralni čin dajem neopozivu ostavku na mjesto urednika internet stranice i savjetnika u udruzi.

Studenci 25.11.2019.g

DOBRA VAM KOB!

Nije prihvaćena inicijativa L.J.Studenci

U subotu 23.studenog na izvanrednoj sjednici Skupštine udruge inicijativa L.J.Studenci o transformaciji udruge nije prihvaćena.

Od 44 nazočna člana 37 članova je glasalo PROTIV ,a 7 članova ZA.

Uvjeti i provedba za osposobljavanje lovnika

 

Poštovani, u privitku Vam dostavljamo sve potrebne upute za polaganje ispita za lovnika. Svaki kandidat koji će pristupiti osposobljavanju za lovnika mora imati važeću lovačku iskaznicu s identifikacijskom markicom za tekuću godinu te važeći oružni list.

 

Molimo da se detaljno držite uputu o uvjetima i provedbi programa za osposobljavanje lovnika i da najkasnije do 01.12.2019. dostavite popis kandidata i dokaz o uplati.

 

Ugovor o izobrazbi lovnika koji će svaki kandidat sklopiti s HLS-om ćete dobiti prilikom osposobljavanja u Podgariću.

 

   VAŽNO: OBAVEZNO PRIPREMITE OVJERENE ODLUKE O POSTAVLJENJU LOVNIKA KOJE VAM TAKOĐER ŠALJEMO U PRIVITKU JER ĆETE NA TEMELJU NJIH DOBITI I NUMERIRANE ISKAZNICE I ZNAČKE.

Obavijest

 

Dana 23.11.2019.g., s početkom u 18:30h održat će se izvanredna skupština LU Gradina, u prostorijama lovačkog doma na Jankovini.

Dnevni red:

1.rasprava i glasovanje o inicijativi lovne jedinice Studenci, glede transformacije udruge.

 

Predsjednik udruge Marijan Dumančić

Pravilnik o lovniku

Pravilnik o lovačkim psima

Pravilnik o stručnoj službi za provedbu lovnogospodarskih planova

Važno – zakonska obveza upisa u registar stvarnih vlasnika

Osposobljavanje za lovnika

Poštovani, obavještavamo Vas da počinje osposobljavanje za lovnike koje provodi Hrvatski lovački savez. Sukladno Zakonu o lovstvu (NN-99-2018 i 32-2019) i Pravilniku o lovniku svako lovište dužno je imati lovnika.

Termini za osposobljavanje lovnika za Splitsko-dalmatinsku županiju su:
·        19.-20. prosinca 2019.g. (četvrtak-petak)
·        27.-28. siječnja 2020.g. (ponedjeljak-utorak)
·        10.-11. veljače 2020.g. (ponedjeljak-utorak)
·        24.-25. veljače 2020.g. (ponedjeljak-utorak)
-  Polazak autobusom je dan ranije od predviđenog termina u 14.00 sati.

Ukupni trošak iznosi 2.500,00 kn po lovniku, a iznos se uplaćuje na IBAN Lovačkog saveza ŽSD – HR50 2407000 1100477151, model HR00 50-2019. Opis plaćanja: izobrazba lovnika

U cijenu je uključeno:
·        Prijevoz autobusom do Podgarića (Garešnica) i tri dana najam autobusa
·        Osposobljavanje-20 sati predavanja i vježbe
·        Pismeni ispit
·        2 (dva) puna pansiona s noćenjem i hranom
·        Literatura-priručnik


Molimo sve udruge (lovoovlaštenike) da u što kraćem roku, a najkasnije do 01.12.2019. prijave svoje članove koji će se osposobljavati za lovnika. Broj članova nije ograničen, a svako lovište mora imati najmanje jednog lovnika. Preporučamo da na ovo osposobljavanje pošaljete barem dvojicu članova jer u slučaju spriječenosti lovnika nećete moći obavljati lovne aktivnosti.

Prijavljujete se na način da ispunite prijavnicu koju vam šaljemo u privitku i pošaljete nam je na e-mail:lovtursplit@gmail.com ili poštom na adresu: Lovački savez ŽSD, K. Zvonimira 75, 21210 Solin. U prijavnici svakako navedite koji vam od dva ponuđena termina odgovora i obavezno dostavite i dokaz o uplati.
Za sve potrebne informacije slobodno nas kontaktirajte.
Srdačan pozdrav