Author Archives: hubert

Novost o goničima,slijedi odluka Izvršnog odbora?

Poštovani, u privitku je tumačenje Ministarstva poljoprivrede vezano uz upotrebu goniča u svrhu provedbe naredbe o smanjenju brojnosti svinja divljih.
 
Iz tumačenja je vidljivo da je skupni lov na svinje divlje upotrebom lovačkih pasa goniča dozvoljen i nakon 31.01.2019. odnosno sve dok je navedena naredba na snazi.
 
Napominjemo da je lov uz upotrebu goniča dozvoljen, ali nije obavezan te sukladno dugogodišnjoj lovnoj praksi te uvažavajući lovnu etiku, preporučamo da goniče ne upotrebljavate niti da organizirate skupne lovove poslije 31.01.2019., jer na taj način ugrožavate matične fondove ostalih vrsta divljači, a posebno krupne divljači.
 
Pojačani odstrjel svinja divljih možete obavljati metodom pojedinačnog lova-dočekom, jer se na taj način ne uznemiravaju ostale vrste divljači u vašim lovištima.
 
Naredba koja je trenutno na snazi ne znači da se svinje divlje smiju izloviti u potpunosti nego do visine biološkog minimuma. Biološki minimum za svinju divlju iznosi 50 % planiranog matičnog fonda iz lovnogospodarske osnove.    
 
Lovtour
 

Rođendan proslavio u lovu

Jedan od aktivnijih i poznatijih Lovrećkih lovaca g.Jadran Peran u lovu proslavio rođendan!

Uz obilnu marendu nismo vidjeli ništa od ulova osim zeca na rođendanskoj torti.Prvi i posljednji za stolom je g.Jozo Dumančić iako se čulo da je u posljednje vrijeme izgubio apetit?

Slavljeniku čestitamo i želimo mu mirnu ruku, oko sokolovo i DOBRU KOB!

Prilog: slike sa proslave koje nam je poslao g.Stipe Olujić

Dodatak uputi ministarstva

.

Održan Božićni domjenak

24.prosinca poslijepodne održan tradicionalni božićni domjenak. Uz upućene Božićne čestitike svim članovima i njihovim obiteljima nazočni su se počastili odlično pripremljenim posnim delicijama nazdravili i bez dugog zadržavanja požurili svojim kućama.

Prilog:nekoliko slika s druženja

Čestit Božić i sretna Nova 2019 godina

Čestit Božić i sretnu Novu 2019 godinu svim našim članovima i žiteljima općine Lovreć

LU GRADINA

Dodatak naredbi iz Ministarstva poljoprivrede

Obavijest

Druga radna akcija se zbog nepovoljnih vremenskih prilika odgađa za iduću godinu o čemu će se članovi obavijestiti kada se vremenske prilike smire

Predsjednik udruge

Marijan Dumančić

Božićni domjenak -obavijest

Obavještavaju se svi članovi udruge da će se blagdanski domjenak povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika održati u lovačkom domu  u ponedjeljak 24.prosinca u 16.00 sati.

Tom prigodom će se podijeliti kalendari i prigodni poklon

Predsjednik udruge

Marijan Dumančić

Naredba o afričkoj svinjskoj kugi

Objavljen zapisnik Nadzornog odbora od 11.prosinca