Author Archives: hubert

Isporuka prve ture zeca

Kako nas informira g. Branimir Šakić dr.vet.med. stručna osoba za provedbu mjera lovnogospodarske osnove u udruzi u subotu 22.06.2019. biti će isporučena prva isporuka zeca iz domaćeg kaveznog uzgoja.

Naime isporuka je ugovorena sa OPG-om "Pleić" iz Ciste velike i isporuka će se izvršiti u dva turnusa. Prvi 22.06.- 12-15 repića će se isporučiti lovnoj jedinici  Studenci,a druga lovnoj jedinici Lovreć oko Velike Gospe 12-18 repića,a prema uzgojnim mogućnostima proizvođača .Ukupno je naručeno 30 repića,a po mogućnosti i više.

Preuzimanje će se izvršiti ispred škole u Studencima oko 17.00 sati, te se pozivaju voditelji sektora da preuzmu zečeve i iste ispuste na predviđene terene i transportne kutije  vrate isporučitelju.

Pozivaju se članovi da do subote pokušaju smanjiti broj predatora,a sukladno pravilniku o lovostaju.

 

DOBRA KOB!

Održana druga radna akcija na lovačkom domu-15.lipnja

Odazvalo se 18 lovaca i radovi su se odvijali uz male poteškoće i veliku vrućinu. Ipak očistio se dobar dio okoliša doma i radova na pomoćnoj prostoriji.

Svaka čast vridnim radnicima koji su radili do poslijepodnevnih sati.

Prilog slike s akcije koje su snimili Predrag Jurčević i Domagoj Zaradić

Alat potrebit za radnu akciju 15.06.2019.

Obzirom da će se uređivati okoliš lovačkog doma čišćenje grabovine,drače, poravnavanje terena i kamena, kopanje korova,treba ponijeti mašklin, škare, motiku, pilu, sić, malj …, te ravnati parking uz put od rampe do doma.

Radna akcija 08.lipnja

Na radnu akciju se odazvalo samo 12 lovaca, ipak radilo se na uređenju i čišćenju unutarnjih prostorija doma, dozidalo se do krova pomoćne prostorije i dio uređenja okoliša, posječena grabovina i ostalo šiblje.

Predsjednik kaže da je zadovoljan učinjenim, te najavljuje za 15.lipanj zadnji popravni za one koji nisu odradili svoju obvezu od prošle jeseni.

Radio komunikacije u lovu-POZIV!

Objavljen zapisnik I.O. od 01.06.2019.

Obavijest

Svim članovima udruge koji nisu odradili obveznu radnu  akciju prošle jeseni da se odazovu radnim akcijama koje će se održati u subotu 08.06.2019 u 7.30 i 15.06. takodjer u 7.30.

Tko ne može prvu ima mogućnost drugu subotu ili će platiti dnevnicu.

Raspored i popis će voditi predsjednik udruge. Zborno mjesto za sve je ispred lovačkog doma

 

Marijan Dumančić

U Studencima stradao prvi čagalj

 

 

Jučer ujutro iza podneva na poziv našeg mladog člana Ivana Udovičića(koji se inače nalazi i studira u Zagrebu)da se u zaseoku Udovičići nalazi uginula životinja“ni vuk ni lisica“,o čemu su ga izvjestili roditelji i susjedi plašeći se prenosa zaraze?!

Na teren su izišli članovi udruge i na propisan način izuzeli stradalu životinju.Iako je Ivan po slici odmah konstatirao da se radi o čaglju tu se ad hok našlo povjerenstvo u sastavu:Predsjednik lovne jedinice Nikola Koštić,najstariji aktivni član Stipan Udiljak Matijić, asistent Ivan Jurčević i utvrdili da se zaista radi o čaglju i to mužjaku odlične tjelesne građe težine 12,70 kg, dužine od vrha repa do njuške 101 cm,dužine repa 28 cm , visine 52 cm, stradalog najvjerojatnije od udara vozila prema vidljivim oštećenjima.

Na prijedlog Ljubomira Udovičića izuzeta je glava životinje i on će je obraditi u trofej koji će za uspomenu krasiti prostorije lovačkog doma.

Iako se u posljednjih nekoliko godina viđa i čuje glasanje čagljeva do jučer nije bilo stvarnih dokaza da su isti nastanili naše lovište,pa su Kakan i Žućo bili optuživani da izmišljaju čagljeve a očevidci proglašavani nestručnim.

Naime večer prije jedan stočar je čuo glasanje čaglja na području od centra prema imenovanom zaseoku.Kako se vijesti i slika preko novih komunikacijskih medija brzo proširila javio se i predsjednik nadzornog odbora i upozorio „Dobro provjerite da nije možda vuk“???

Prilog : Nekoliko slika stradalog čaglja

Održana radna akcija na fazaneriji

U subotu ujutro sukladno pozivu konačno izravnan pod prijemne prostorije , utrošeno dva kubika betona, i očišćeno ulazno dvorište.

Međutim odazvalo se samo devet članova izostali su neki članovi koji se nisu odazvali na posljednjoj akciji prošle jeseni.

Nažalost kiša nije dopustila nastavak radova,a ni pripremu predviđene marende. Struja i voda nije funkcionirala,a  uzroci će se ispitati?!

Prilog: slike učesnika u akciji

Inicijativa- konstruktivan prijedlog LU Kreševnica

Na e-mail udruge u petak navecer iz Žeževice stigla konstruktivna inicijativa-prijedlog (u prilogu) o mogućnosti zajedničke akcije na zaštiti divljači u pograničnom području,te stvaranje privremenog  rezervata pod zajedničkom jurisdikcijom ,a po neupitnim rezultatima i zajedničkom organizacijom lova?!

Iako su neki članovi udruge u subotu na sjednici  I.O. posjedovali tekst inicijative, predsjednik nije dopustio raspravu dok se oficijelno ne zaprimi službeni  prijedlog (jer se nije znalo da je prijedlog stigao večer prije) i s njim ne upoznaju svi članovi , te naglasio da će lovna jedinica Lovreć o prijedlogu ozbiljno raspraviti i predložiti donošenje odluke na nadležnom tijelu udruge.

 

DIJALOG I DOGOVOR NEMA ALTERNATIVU !? ODUVIJEK DO NAVIJEK!