Author Archives: hubert

Grupa centar 11.studeni -pedio Kamenjak

Pala guda od 80 kg, Žućo bio mirne ruke i oka sokolova, Čestitamo!

Prilog: slika konačnog zahvata

Jesenja sjetva pri kraju

U subotu 10.studenog u sektoru Dvorine i Jurčevići u Studencima nakon novih solišta i popravka starih, zasijana pšenice na tri njive od Stipovića ograda do ispod Golaošije. Uvjeti nisu bili ni malo laki, ipak nakon paljenja korova i čišćenja pristupnih staza posao je završen. Ostaje još jedna njiva u Jarčenjaku i još jedna akcija je sazvana za 17.studenog

Prilog : slike

Grupa centar u Lovreću, pojačava aktivnost

Još 20.listopada završila jesenju sjetvu kažu potpora mladih snaga je dobordošla?!

prilog slike

Nove solnice!

 

Nove solnice idu danas u lovište.

Autor i izvodjač Mirko Babić 

Kup Jadrana-obavijest!

Dan Sv.Huberta

KOLEGICE I KOLEGE ŽELIMO VAM SVE NAJBOLJE POVODOM DANA NAŠEG ZAŠTITNIKA SV.HUBERTA 

DOBRA VAM KOB!

Apsurd apsurda?

Prošli tjedan naša udruga je zaprimila tužbu privatne osobe da je navodno na području naše udruge i to u blizini stećaka na lovreću prilikom vožnje, 08.10.2017.godine,prije godinu dana, na njegovo vozilo natrčala divlja svinja i teško oštetila njegovo vozilo. Isti traži odštetu u iznosu od 22.722,00 Kn???

Naime to je nama prva vijest nakon navodnog događaja,a na očevid nije pozvan naš predtavnik kao ovlaštenik prava lova, a ni službena osoba Hrvatskih cesta kao sutuženik?!

Udruga raspolaže svim vjerodostojnim dokumentima koji isključuju našu odgovornost ali zar možda u tom navodnom, incidentu ,ako se isti i dogodio nije mogao biti otuđen zlatni vepar velike vrijednosti?

Prema izjavi predsjednika udruge Marijana Dumančića udruga je poduzela sve potrebite radnje da se predmetna tužba odbaci,a razmisliće se o pokretanju protutužbe?!

Prilog:preslik tužbe

Proslava Sv.Huberta

Posljednji pozdrav

Dana 22.10.2018.godine u 69.godini života, nakon duge i teške bolesti napustio nas je naš član, prijatelj i kolega Petar Nikolić.
Ispraćaj u vječna lovišta je bio 25.10.18. u rodnom Lovreću.
Dragi naš Pere, uz lovačke vatre, uvijek će te se rado sjećati tvoji prijatelji i kolege iz sektora "Nikolići"
Počivaj u miru božijem!
Obitelji i rodbini iskrena sućut.

Voditelj sektora:
Ivan Nikolić "Pećić"

Prilog: obavijest iz Slobodne Dalmacije

"Svoju lađu sada ostavljam žalu, od sad idem kamo šalješ me Ti" S vjerom u život vječni, nakon hrabre i duge borbe s teškom bolesti, dana 22.X.2018. napustio nas je naš voljeni, suprug, otac, punac, svekar, dida i brat

PETAR NIKOLIĆ

20.I.1950. – 22.X.2018.

 

Posljednji ispraćaj našeg dragog pokojnika, bit će dana 25.X.2018. od 13.30 sati do 14 sati na Lovrincu a pokop istog dana u 16 sati na mjesnom groblju u Lovreću. Ponosni što smo tvoji, do ponovnog susreta živiš u našim srcima. Tvoji najmiliji: supruga Željka, kćer Kristina i zet Željko, sin Krešimir i nevista Karla, unučad Antonio, Ana, Anja i Petra, brat Ante s obitelji, brat Milenko s obitelji, te ostala rodbina i prijatelji. Misa zadušnica će se održati dana 26.X.2018. (petak) u 18.30 sati u župnoj crkvi Gospe od Milosrđa na Žnjanu. Počivao u miru Božjem.
 

Sektor III-”Jurčevići” u Studencima -solidno

Jutro je počelo s dva promašaja,najprije je najstariji aktivni lovac promašio velikog lisca,a jedan od najuspješnijih od dva hica nije uspio dohvatiti zeca. Međutim nakon prvih iskustava situacija se promjenila.

Istakla su se dva stara i jedan mlađi lovac. Prvi odstrijel zeca izvršio je Ljubo Babić,potom Nikola Koštić (kaže nije najveći ali se računa),a trećeg zeca u samom finišu Barać senior.

Ni lovci ni psi nisu izdržali duže od 10.30 sati, čeka se zahlađenje u sljedeću nedjelju prema prognozi?!